Je krijgt minimaal drie uur advies per jaar vergoed

Je krijgt drie uur dieetadvies per jaar vergoed vanuit je basisverzekering. Deze uren vallen wel onder je verplichte eigen risico (behalve bij kinderen onder 18 jaar en bij aandoeningen als diabetes, COPD en CVRM). Als je meer dan drie uur begeleiding nodig hebt, kun je eventueel een beroep doen op je aanvullende verzekering. De vergoedingen verschillen per verzekering, vraag dit even na bij je zorgverzekeraar.

Tarieven:

De tarieven voor een bezoek aan de diëtist zijn landelijk vastgesteld. We hanteren het tarief dat met je zorgverzekeraar afgesproken is. Indien je begeleiding wilt die buiten de vergoeding valt dan is het tarief daarvoor 77 euro per uur. Voor een eerste consult rekenen we 15 minuten extra voor het uitwerken van het advies en het schrijven van een rapportage naar de verwijzend arts. Voor een huisbezoek wordt een toeslag berekend. Op het moment dat de verwijzer hiervan een vermelding maakt op je verwijzing kan dit ook worden gedeclareerd.

Een afspraak annuleren is tot 24 uur van te voren mogelijk. Daarna zal er 75% van de ingeplande tijd in rekening gebracht worden. Hiervan wordt een factuur rechtstreeks naar de cliënt verzonden. Deze factuur kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.