De laatste updates

10-03-2021

Project beLEEFgezonder 

Veel mensen vinden het erg moeilijk om hun gezondheid blijvend te verbeteren. Korte diëten werken vaak eventjes goed, het afvallen lukt, maar dit op de lange termijn vol blijven houden? Wij willen graag samen met jou de strijd aan gaan om je gezondheid blijvend te verbeteren.

Wij hebben speciaal voor jou een project geschreven waarin je veel meer leert over het maken van gezonde keuzes. Waarom heb je eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels nodig? Door middel van deze kennis en wekelijkse opdrachten hopen we dat het jou lukt om je gezondheid te verbeteren. 

We willen door middel van dit traject uit de dieet-modus komen! Niet meer alle restricties van dingen niet mogen eten maar juist een keer een frietje eten met het gezin of die lekkere reep chocolade opeten! Wil jij met ons de strijd aan gaan of wil je hier meer over weten? Neem contact op met de diëtist in jouw dorp of vul ons contactformulier in! 

Je gezondheid blijvend verbeteren ZONDER een dieet te volgen, wil jij dat ook? Neem dan nu contact met ons op!! 


14-12-2020

Corona update 

Ook na de aangescherpte maatregelen van 14 december 2020 mogen wij open blijven. Uiteraard volgens de richtlijnen die door het RIVM gesteld zijn. Als je geen klachten hebt ben je gewoon welkom bij ons in de praktijk. 

Vind je een face to face consult niet prettig? Een video- of telefonisch consult is bij ons in de praktijk nog steeds mogelijk.


01-12-2020

Samenwerking tussen diëtiste en fysiotherapeut voor een optimale gezondheid

Samenwerking tussen verschillende zorgprofessionals leidt tot zorg op maat van hoge kwaliteit. Zo is een samenwerking tussen een diëtiste en fysiotherapeut erg nuttig. De diëtist is expert op het gebied van voeding en de fysiotherapeut is expert op het gebied van bewegen. Wanneer je je leefstijl wil verbeteren, is het belangrijk dat zowel naar voeding als beweging wordt gekeken. Niet alleen bij het veranderen van leefstijl, maar ook bij verschillende aandoeningen als diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten spelen de juiste voeding en voldoende beweging een grote rol. De effecten van gezonde voeding en voldoende beweging kunnen elkaar versterken.

Daarom werken Kirsten Frunt (diëtiste bij beLEEFgezonder) en Giesleen Thissen (fysiotherapeut bij FysioBerlicum) samen, binnen GezondheidsCentrum Berlicum. Samenwerking binnen hetzelfde pand zorgt voor snelle doorverwijzing en overleg. Kirsten en Giesleen delen de passie voor voeding en beweging, ook om cliënten zo goed mogelijk te helpen bij het behalen van hun doelen, herstel en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Door aan de slag te gaan met zowel voeding als beweging wordt een beter resultaat behaald. De gecombineerde aanpak maakt de behandeling effectiever en efficiënter.

Klinkt jou dit interessant in je oren? Wil jij werken aan een gezondere leefstijl, vraag dan naar meer informatie bij Kirsten of Giesleen. Er zal zowel bij Kirsten en Giesleen een intake gedaan worden om te bepalen op welke manier je het beste geholpen kan worden.

Giesleen Thissen, FysioBerlicum 073 5032986 of giesleen@fysioberlicum.nl

Kirsten Frunt, beLEEFgezonder 06 24 65 93 78 of kirsten@beleefgezonder.nl